گروه علوم تجربي زرين دشت

گروه علوم تجربي زرين دشت
ارايه مطالب علمي- نمونه سوال - آزمايش جالب-علوم راهنمایی و ... 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب

در تصویر زیر مقداری آب درون ظرفی ریخته شده است. دمای آب حدود 20 درجه سانتیگراد است. اگر هوای داخل ظرف توسط پمپ تخلیه شود، آیا آب به جوش می‌آید؟ (برای دریافت پاسخ خود به دو تصویر خوب دقت کنید)

 

اثر فشار و ناخالصی روی نقطه جوش و میعاناثر فشار و ناخالصی روی نقطه جوش و میعان

اثر فشار و ناخالصی روی نقطه جوش و میعان

بر خلاف موارد فوق، در دیگ زودپز (كه فشار زیاد است) آب در دمای بالاتری می‏جوشد.

 

اثر فشار و ناخالصی روی نقطه جوش و میعان

 

اثر فشار و ناخالصی روی نقطه جوش و میعان

 

 

 

به همین نحو، افزایش ناخالصی باعث افزایش نقطه جوش آب می‏شود. به عنوان مثال افزایش نمك در آب باعث افزایش نقطه جوش آن می‏شود و بدین ترتیب می‏توانید نقطه جوش آب را به بالای 100C افزایش دهید.

 

 

پس از مطالعه نکات فوق به پرسش و پاسخ های ارائه شده ذیل نیز دقت کنید:

 

1- چرا كوهنوردان برای آب‏پز كردن تخم‏مرغ در ارتفاعات دچار مشكل می‏شوند؟ چه راه حلی برای آنها پیشنهاد می‏كنید؟

 

پاسخ:

در ارتفاعات، آب در دمایی پایین‏تر از  100C به جوش می آید. در حالی كه برای آب‏پز شدن تخم‏مرغ نیاز به دمایی در حدود 100C است. به طور مثال فرض كنید، دمای جوش آب در قله‏ای 50C باشد و شما قصد پختن تخم‏مرغی را در آنجا دارید. هر چقدر شما به ظرف حاوی تخم مرغ گرما بدهید، چون تخم‏مرغ در آب جوش با دمای  50C قرار دارد بنابر این با افزایش زمان، دمایش بالاتر از 50C نمی‏رود، به این ترتیب با این دما تخم‏مرغ شما آب‏پز نمی‏شود. (به عنوان مثال، شما می‏دانید كه هوای بعضی از شهرهای ایران در فصل تابستان به  50C می‏رسد، این در حالی است كه اگر تخم‏مرغی را روزها در این دما قرار دهید، نخواهد پخت.)

 

برای حل این مشكل می‏توان نمك به آب اضافه كرد، نمك باعث می‏شود نقطه جوش آب بالا برود.

 

اثر فشار و ناخالصی روی نقطه جوش و میعان

2-  آیا مزه چایی كه در ارتفاعات دم می كنید با مزه چایی كه در خانه دم می‏كنید یكی است؟ (در صورتی كه در هر دو مورد از آب یكسان استفاده نمایید.)

 

پاسخ:

خیر، چون چایی در خانه تقریباً با آب جوشی که دمای آن 100C است دم می‏شود در حالی كه در ارتفاعات با آب جوشی كه دمای آن خیلی كمتر از 100Cرسیده باشد هم می شود چایی دم کرد. شما می‏دانید كه ما در منزل منتظر می‏مانیم تا بعد از به جوش آمدن آب، چایی را دم كنیم اگر به طور مثال با آب 60C هم می‏شد چایی دم كرد دیگر وقت خود را صرف انتظار برای جوشیدن آب نمی‏كردیم.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

[ جمعه 11 آذر 1390برچسب:, ] [ 13:12 ] [ خاجو ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

بانك سوال نوبت اول و نوبت دوم علوم اول - دوم و سوم راهنمايي - آزمايشهاي مكمل كتاب - مطالب علمي و جواب پرسشهاي كتاب علوم تجربي راهنمايي
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 39
بازدید هفته : 72
بازدید ماه : 93
بازدید کل : 71609
تعداد مطالب : 258
تعداد نظرات : 41
تعداد آنلاین : 1


Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت






<-PostTitle->